Puutarhasta poimittua

Kesäkurpitsat 2010

Kesäkurpitsaa laitettiin kasvamaan viittä lajiketta Erjoma, Ataman, Zeltoplodnöi, Malchugan ja Udalets.  Siemenet taimettuivat yleisesti ottaen hyvin, paitsi Udalets, joka ei lähtenyt taimettumaan jostain syystä ollenkaan. Erjoman hedelmät taas mädäntyivät kovin helposti noin 5 cm mittaisina.
Kaikki olivat maultaan raikkaita ja tuoresalaattiin sopivia. Keltainen oli erityisen kaunis limenvärisine siemenineen.
Lannoitteeksi laitettiin kaikkien taimien viereen Bio-Puutarhalannoitetta pakkauksen ohjeen mukaan. Lannoitus uusittiin kerran kesän aikana.

 

 

Yhtenä iltana huomasimme , että iso lauma pieniä etanoita teki hyökkäyksen kesäkurpitsoihin ja papuihin. Olihan lehdistössä ollut reikiä, mutta emme tienneet mikä niitä oli tehnyt. Osa pavunlehdistä oli syöty aivan ruodille. Hankimme heti Ferramol etanamyrkkyä, jota levitettiin mullan pinnalle tasaisesti ripotellen ja kastelimme etanasyöttejä hieman. Parhaiten etanoita kuitenkin saatiin laittamalla kurpitsanlehtiä maahan ja niihin etanamyrkkyä alle ja päälle. Lehdet houkuttelivat etanoita hyvin. Ihme kyllä eatanat katosivat muutaman päivän myrkyn ripottelun jälkeen. Ainakaan emme niitä enää niin runsaana nähneet.

Alla oleva Malchugan kasvoi erityisen rehevästi ja muodosti sivuversoja joka suuntaan. Katkoin ylenmääräisiä sivujuonteita, koska ajattelin että juuristo ei kestä niin suurta maanpäällistä versostoa. Lopuksi se laitettiin kasvamaan ylöspäin kepeillä tukien kuten köynnös. Siten hedelmät saivat tasaisesti valoa ja ilmaa.

                                                                                                                Erjoma, Ataman ja Zeltoplodnoi