Puutarhasta poimittua

Kurkut 2010

Kurkkulajikkeita laitettiin kasvamaan kolme avomaankurkkua Long green ridge, Kinesisk Slange ja Anne, sekä kasvihuonekurkku Krokodil. Taimia oli kasvamassa seitsemän.
Long green ridge kurkut olivat melkoisen paksukuorisia, eivätkä kovin mukavia syödä. Maku muuten oli kaikissa hyvä, mutta ehdottomasti parhaita vasta poimittuna. Maku alkoi heti muuttua ja jääkaapissa muutamassa päivässä olivat melkein ihan tavallisen kaupankurkun makuisia. Eli ensi vuodeksi täytyy keksiä jotain hyviä säilöntätapoja, koska tuoreena ei kaikkia ehtinyt syömään.
Anne ja Kinesisk Slange tuottivat aika runsaasti perinteisiä pieniä avomaankurkkuja. Kasvihuonekurkun hedelmät taas olivat suuria, jopa 30-40 cm pitkiä. Niitä ei tullut kovin montaa, mutta suuren kokonsa takia syötävää riitti.

Jotkut isot kurkut tulivat niin matalalle, ettei kurkku pystynyt roikkumaan suorana. Se tuettiin kasvamaan kiven päällä.

Kurkut kasvoivat laatikkoon pingotetussa verkossa. Niiden kasvaessa pujoteltiin latvoja verkon reiistä puolelta toiselle. Lopulta ei oikein tiennyt mikä kurkku on missäkin.