Puutarhasta poimittua

Kurkkulajikkeet 2011

Kurkkuja istutettiiin kasvihuoneen altaaseen , ruukkuun  kasvihuoneessa ja ulos istutusaltaaseen. Katteeksi  on käytetty Kekkilän hiekoitusmursketta, joka on halvempaa kuin kokonainen lecasora, jota myydään ruukkusora nimellä. Ja on minusta  kauniimman näköistä.
Lannoitus Neudorffin Tomaattilannoitteella.

Lavina F1

"Aikainen, geneettisesti karvasaineeton, n. 23 cm pitkä  kasvihuonekurkku.Itsepölyttyvä".

Lavina istutettiin kahteen isoon purkkiin ja altaaseen. Helposti kasvava lajike. Tekee erittäin suuria lehtiä ja on nopea ja kookaskasvuinen.Tuottaa hyvin.  Kurkut ovat hyvän vanhanajan kurkun makuisia.Liha on kiinteä ei vetinen ja siemeniä on kohtuullisen vähän, joissakin hieman onttoakin keskellä.
Ne kannattaa kuitenkin mielestäni syödä ennen kuin saavuttavat 23 cm pituuden, ovat maukkaampia (15-20 cm).  Pikku piikit pinnassa on helppo kevyesti raapaisemalla poistaa .Ensimmäiset kurkut saatiin syöntiin 6.7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linda F1

"Voimakaskasvuinen hyönteispölytteinen hybridi.Voidaan viljellä avomaalla ja kasvihuoneessa."

Koska L-kurkut menivät sekaisin, sattuivat kaikki istutetut olemaan Lavinaa. Ehkä hyvä niin, eipähän tarvinnut huolehtia pölytyksestä kasvihuoneessa.

 

 

Veselöe Rebjata F1

"Voi kasvattaa avomaalla tai kasvihuoneessa. Kooltaan kurkut ovat 7-9 cm ja painoltaan 70-95g. Hyvän makuinen ja sopii erinomaisesti säilöntään. Itsepölyttyvä."

Kurkut tyypillisiä säilöttäväksi tarkoitettuja pieniä, hieman piikkisiä. Maku kuitenkin kohtuullisen hyvä vaikka salaattiin laitettavaksi. Kuorikaan ei liian paksu. 

 

 

 

Rafael F1

"50-55 pv:ssä kypsyvä kurkku, jonka hedelmät tulevat n. 20 cm pitkiksi ja ovat halkaisijaltaan n. 3-4 cm. Paino 150-200 g väliltä. Pinta on sileä, kiiltävä ja tummanvihreä. Hyvä salaattikurkku. Kestää hyvin härmää ja juurimätää. Itsepölyttyvä."

Helposti kasvava, ei niin roteva ja kookas kuin esim. Lavina. Tuotti kauniita, tasaisia kurkkuja kiitettävästi. Maku oli kuitenkin mitätön, vetinen, "moni kakku päältä kaunis,... Menisi ehkä juuri salaatissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Graceful (Izjastni)

"Hyönteispölytteinen avomaankurkku. 10-13 cm pitkiä, n.140g painoisia kurkkuja syntyy 44-64 pv:ssä.Salaatteihin ja säilöntään."

Kasvun alku oli hidasta ulkoaltaassa, vaikka säät olivat kohtuullisen lämpimät.Vasta heinäkuun puolivälissä alkoi kasvaa pituutta kunnolla.Runsaasti hede ja emikukkia jo aivan pienessä taimessa. Kurkkuja alkoi ilmestyä vasta pitkähkön ajan kuluttua verrattuna kasvihuoneessa olleisiin kurkkuihin.  

Kurkku paksukuorinen, kuivalihainen ja melko mauton. En käyttäisi salaateissa, sopii varmaankin paremmin säilöntään.