Puutarhasta poimittua

Kurkut 2012

Siemenet istutettiin 1.4. turvepotteihin.

Kurkku  Saladin F1

"Voimakaskasvuinen ja korkeatuottoinen itsepölytteinen hybridi. Hieman kaarevat, pitkät hedelmät, paino 300-400g.
Satoa 4-4,5 kk:ssa."

Ensimmäinen kurkku saatiin 25.6. eli paljon nopeammin kuin siemenpussissa mainittu 4 kk. Tai sitten on kuitenkin menneet taimet sekaisin.  Oli makea, raikas, maukas ja vähäsiemeninen.Kasvissa on erittäin isot lehdet. Se haaroo melko vähän ja on helppo rajoittaa yksi kurkku aina uuteen haaraan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kasvihuonekurkku Zozulja F1 ( TCXA-77)

"Nopeakasvuinen itsepölytteinen kasvihuonekurkku  hybridi.
Nopeakasvuinen, sirkkataimista satoon 45-50pv. Hedelmä 14-22 cm, paino 160-300g.
kestävä erilaisia sairauksia vastaan. Hyvän makuinen. Voidaan kasvattaa myös ikkunanlaudalla"

Kasvaa nopeasti korkeutta.On alkanut tulla alaspäin katosta 1.7. Lehdet kohtuullisen kokoiset, eivätkä vie tilaa mahdottomasti.Kurkut maultaan raikkaita, mutta aika perusmakuisia. Saladin makeampi.  

 

 Kasvihuonekurkku Telegraphic Improved

"Partenokarppinen eli itsepölyttyvä englantilaistyyppisten kasvihuonekurkkujen klassikko vuodelta 1897. Sopii erinomaisesti kylmiin kasvihuoneisiin. Keskiaikainen, kasvuaika n. 70 vrk. Hedelmä yleensä noin 28–32 cm, mutta voi kasvaa jopa 45 cm pituiseksi. Malto murea, herkullisen raikkaan ja miedon makuinen. Kuori muistuttaa avomaankurkkua. Vähäsiemeninen. Rehevä, runsassatoinen ja viljelyvarma lajike."

Kasvaa melko hitaasti ja muodostaa runsaasti haaroja, joita täytyy rajoittaa. Tarttuu huonosti kiinni keppiin, täytyy sitoa naruilla.Kurkkuja tulee melko vähän. Aika mauttomia.