Puutarhasta poimittua

Paprikat 2011

Alla paprikat ja munakoisot ensimmäisen koulimisen jälkeen 20.3.

 

 

26.3.
Kaikki taimet ovat lähteneet kasvuun, mutta kasvu on selvästi hitaampaa kuin tomaatilla.

23.4.
Taimiin vaihdettiin isommat purkit ja yksi taimi (Thor) istutettiin kasvihuoneeseen yhdessä tomaattien kanssa. Taimet ovat korkeudeltaan n. 12-17 cm.Taimelle laitettiin Tomaattilannoitetta puoliannosta.
Kaikki taimet olivat istutuskunnossa, mutta voivat odottaa tässä isommassa purkissa ( 0,8-1 l)) vielä muutaman viikon, koska ovat suhteellisen pieniä myös juuristoltaan.

 

 

N. 10 litraiseen purkkiin istutettiin kaksi eri lajiketta.  Ovat kasvaneet hyvin ja  multatila vaikuttaa riittävän niille.Ovat kasvaneet lasitetulla terassilla yhtä hyvin kuin kasvihuoneessakin. Molemmat paprika lajikkeet ovat haaroittuneet itsekseen hyvin ja ovat kasvaneet suunnilleen samaa vauhtia.Kesäkuun lopussa ovat n. 60 cm korkeita.
Mitään erityisiä leikkauksia niille ei ole tehty, vain joitakin alimpia lehtiä on poistettu ja heinäkuun alussa joitakin ylimääräisiä haaroja, jotta kasvi olisi ilmavampi.
Kukkia alkoi tulla kesäkuun puolen välin kieppeillä.Oksia on naputeltu kuten tomaattejakin, josko on tarpeen vai ei.
Ensimmäinen paprikanhedelmä ilmestyi kesäkuun lopussa sekä terassille että kasvihuoneeseen Aurea taimeen, ovat vaalean keltaisia. Thorin hedelmät ovat aluksi  tummanvihreitä. Terassilla oli kyllä puhalluslämmitin pitämässä yölämpötilan n. 15 asteessa alkukevään öinä.  
Paprikat keräävät myös kiitettävästi kirvoja ja niitä saa olla koko ajan suihkuttamassa joko luonnon pyretriinillä tai mäntysuovalla.
Saivat lisälannoitteena Substralin liukoista tomaattilannoitetta 18.7.
Kasvihuoneessa taimet kasvattivat enemmän vartta kuin hedelmiä. Pienemmässä ruukussa yhdessä olleet taimet tuottivat enemmän.
Paprikat olivat kauniita taimia ihan viherkasveina  ja varsinkin hedelmien tultua tosi koristeellisia.
Jatkossa kasvattanen paprikat vain ruukuissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeleninova Aurea

"Keskivarhainen, erittäin C-vitamiinipitoinen lajike. Maultaan makea. Kestävä bakteerilaikkua vastaan."

Taimikasvatus aloitetiin 19.2.Istutuskunnossa taimet olivat huhtikuun lopussa.Silloin ne olivat n. 12-17 cm korkeita. 
 
Ensimmäinen paprika ilmestyi 26.6.
Alkaa tuottaa paprikoita n. 20 cm alemmalla korkeudellakuin Thor ja niitä tulee enemmän.
Vaikka ilmeisesti ,yseessä on valkoinen paprika, niin valkoisena paprika oli ihan raaka. Se muuttui punaiseksi oranssin kautta aika nopeasti, kun väri alkoi muuttua ja oli silloin "kypsä". Liha oli ohut ja maku ihan mukiinmenevä. En ehkä kasvattaisi uudelleen, vaikka  kuitenkin melko tuottoisa verrattuna Thoriin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thor F1

"Metrin korkuinen ja voimakaskasvuinen lajike. Hedelmät ovat hehkuvanpunaisia, pitkänomaisia, noin 25-30 cm pituisia ja maultaan makeita."

Taimikasvatus aloitettiin 19.2. Iti 6 vrk:ssa.Ensimmäinen taimi istutettiin kasvihuoneeseen 24.4. Kasvu oli alussa aika hidasta, mutta kesäkuun alussa taimet olivat jo kasvaneet reippaasti.  Kesäkuun lopussa  alkoi taimiin ilmestyä ensimmäisiä kukkia. Muodostaa hedelmät korkeammalle kuin Aurea ja selvästi myöhemmin. Kasvihuoneessa muodosti lähinnä varsia ja kukkia, mutta hedelmiä vain muutaman.
Maultaan oli erittäin hyvä, makea  ja liha oli melko paksu verrattuna Aureaan.Aluksi hedelmä on tumman vihreä ja muuttuu sitten punaiseksi. Vihreinä ei paprikoita tullut maistettua.