Puutarhasta poimittua

Paprikat 2012

Taimikasvatus aloitettu 25.2. Bratetts Lis ja Red wonder itivät hyvin kymmenessä päivässä. Violetti paprika iti huonosti, vain yksi kuudesta siemenestä iti ja sekin vei aikaa yli kaksi viikkoa.Taimen siirtämisvaiheessa, se jäi kuitenkin merkkaamatta. Omaan purkkiinsa BL ja RW siirrettiin 25.3. Kaksi  Hyötykasviyhdistyksen paprikalajiketta laitettiin kasvamaan 2.3.
Loput paprikat siirrettiin 1.4. omiin purkkeihinsa.
Kaikki paprikat haarautuivat itsekseen hyvin. Korkeutta tuli n. 60-80 cm. Tekivät erittäin runsaasti haaroja ja kukkia, joita piti usein poistaa. Hedelmien määrää myös karsittiin ja jätettiin n. 6 hedelmää/taimi.
Kaksi paprikantainta mahtui hyvin kasvamaan purkkiin, jonka halkaisija oli n. 40 cm ja korkeus n. 30 cm.Kasvoivat ruukussa paremmin kuin kasvihuoneen altaassa.
Voi olla että jotkut paprikat saivat alkunsa risteytymällä, kun kasvoivat niin lähekkäin. Esim. yksi mustien paprikoiden seassa kasvanut hedelmä muuttui punaiseksi ja kasvoikin muita kaksi kertaa suuremmaksi.

 

 

Paprika Bratets Lis

"Aikainen lajike. Taimettumisesta korjuuseen 95-105 pv. Hedelmät painavat 75-80 g ja seinämät ovat 6-7 mm paksut. Runsassatoinen."

Tuotti runsaasti hedelmiä, joita jätettiin n. 6 kpl/taimi. Eivät kuitenkaan olleet oransseja , vaan punaisia.Aluksi selvästi vaaleanvihreitä. 
Paprikat olivat melko makeita ja mehukkaita. Seinämä kuitenkin melko ohut. Punnittu paprika (joka kuvassa) painoi 116 g. Kasvihuoneessa kasvaneet taimet taas tuottivat aika kitkerän makuisia ,kapeanoloisia hedelmiä. Olikohan pussissa niitä siemeniä mitä piti. 

 

 

 

Paprika Zvezda Vostoka Violtne F1

"Keskivarhainen, korkeasatoinen ja voimakaskasvuinen.
Hedelmät 8 x 10 cm , painoltaan 180-250g. Seinämä 8-10 mm paksu. Mehukas ja makea."

Yhtään taimea ei itänyt.

 

Paprika Red Wonder

"Kuutionmuotoinen, peruspaprika avomaalle tai kasvihuoneeseen.Korkeus 70-80 cm.
Hedelmän halk. 10-11 cm ja seinämän paksuu 5-7 mm. Virustauteja kestävä."

Iti ja taimettui hyvin. Kasvoi kasvihuoneen altaassa selvästi huonommin kuin purkeissa.
Maultaan voimakas, makea, hieman omenainen, mehukas. Erittäin hyvä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Paprika Arianne (Hyötykasviyhdistys)

"F1-hybridi. Nykyaikainen, hyväksi koettu hollantilainen lajike. Viljelyvarma. Tukevakasvuinen, kasvuaika n. 57 vrk Malto paksu, mehukas ja makea. Kypsyessään muuttuu vihreästä loistavan oranssiksi."

Oli kaikkea mitä kuvauksessa luvattiin. Parhaan makuinen.

 

 

 

 

 

 

 Paprika Mavras (Hyötykasviyhdistys)

"F1-hybridi. Mielenkiintoisen värinen, muuttuu kypsyessään tummanpunaisesta kiiltävän tummanvioletiksi. Hedelmä 3–4-lokeroinen, paksuseinäinen ja painava. Kasvutapa rehevä. Nopeakasvuinen ja runsassatoinen. Silmänruokaa salaattikulhossa!"

Kasvoi hyvin ja tuotti paljon hedelmiä. Muuttui kuitenkin vihreästä suoraan kiiltäväksi tumman violetiksi, melkein mustaksi. Ja alkoi sitten vasta syyskuussa muuttua mustasta punaiseksi.
Muista siemenluetteloista löytyi kyllä tietoa, että muuttuu mustasta punaiseksi. Musta hedelmä maistui kuitenkin raa´alle.