Puutarhasta poimittua

Paprikat 2013

Koska paprikat onnistuivat viime vuonna niin hyvin, laitettiin tänä vuonna kasvamaan useita paksulihaisia lajikkeita. Viime vuotisia uusittiin Arianne ja Red Wonder. Taimettuminen sujui erittäin hyvin ja taimet olivat kaikilla lajeilla tanakoita. Tänä kesänä paprikat, kuten tomaatitkin, halusivat muodostaa korkeita varsia ennen kuin alkoivat kukkia. Olisiko suhteellisen pitkä ja lämmin kesä vaikuttanut kasvuun. Paprikat kasvavat myös paremmin purkissa , kuin kasvihuoneen istutuslaatikossa. Ja purkissa terassilla paremmin kuin purkissa kasvihuoneessa.
Jonkinlaisia vaurioita esiintyi näissä oranssin värisissä paprikoissa (Arianne).

 


Oranchevy Lev (Orange Lion) F1

"Varhainen hybridi, joka käy myös avomaaviljelyyn. Hedelmä on kuutionmuotoinen n. 10 cm pitkä, halkaisija 9 cm. Väri aluksi vihreä ja kypsyessään muuttuu oranssiksi. Seinämän paksuus 6-7 mm. Liha on mehukas ja erittäin makea. Hedelmän paino on keskimäärin 180-200g."

Kasvoi rehevästi ja kukat tulivat kohtuullisen alaskin. Hedelmä ei ehkä kehittynyt niin paksuksi kuin odotettiin. Makea ja hyvä.


Vengersky Sladky

"Varhainen, korkeatuottoinen lajike. Kuutiomainen 160-180 g painoinen punainen paprika. Seinämän paksuus 7-8 mm."

Limmonnoe Chudo (Lemon Miracle)

"Keskivarhainen lajike viljelyyn avomaalla tai kasvihuoneessa. Hedelmä on suuri, kuutionmuotoinen, sileä ja kullankeltainen. Painaa n. 180 g ja seinämän paksuus on 6-8 mm. Maku on hyvä. Lajike omaa hyvän vastutuskyvyn kasvitauteja vastaan."

Tästä pussista ei tullut paprikoita vaan chilejä. Sellaisia sopivan väkeviä, ehkä suorastaan mietoja. Lajikkeesta ei vaan ole tietoa.