Puutarhasta poimittua

Tomaattilajikkeet 2012

Koska siemeniä vielä oli jäljellä, niin kasvamaan laitettiin 20.2.  v. 2010 lajikkeista Apelsin, Arbuus, Detsky Sladky ja Black Maur. Olivat hyvin kasvavia ja hyvän makuisia. Itivät 4-5 päivässä.  
Tomaatit laitetaan nyt kasvamaan osittain eri aikaan, jotta sato ei osuisi niin samaan aikaan ja satokausi jatkuisi pidemmälle syksyyn
Uusia lajikkeita hankittiin Hyötykasviyhdistyksestä Härän sydän ja Tigerella.
Vanhat lajikkeet kyllä olivat parempia kuin uudet, kasvutavaltaan ja maultaa sekä tuottoisampia.

 16.3.

 25.3.

29.4.
Tomaatit siirrettiin kasvihuoneeseen. Koska kasvihuoneessa altaissa lämityskaapelit ja huonetta lämmittämässä lämpöpuhallin, ei taimia tänä vuonna etukäteen totutettu ulkoilmaan. Mullan lämpötila pidetään n. 15 asteessa, samoin ilman.

Kolmessa viikossa rungot ovat paksuuntuneet valtavasti ja osaan taimista on tullut jo kukkia.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Härän sydän

"Perinteinen italialainen runkotomaatti kasvihuoneviljelyyn. Isohkot, sydäntä muistuttavat tumman verenpunaiset hedelmät. Hedelmäliha kiinteää, siksi sopii hyvin salaatteihin ja voileivän päälle siivuiksi. Aromikas maku."
Taimi kasvihuoneeseen  istutettaessa kaikkein pienin ja hyvin hento. Kasvoi kuitenkin nopeasti. Melko leveä ja korkea taimi. Vie paljon tilaa ja tuotti kokoonsa nähden aika pienen sadon. Maku ei tehnyt erityistä vaikutusta. Hieman jauhoisenoloinen pihvitomaatti. Apelsin on mehukkaampi ja kiinteämpi lajike.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tigerella

"Tunnetaan myös nimellä "Mr. STRIPEY". Aikainen englantilainen runkotomaatti kasvihuoneeseen tai lämpimälle ja suojaisalle seinustalle. Kasvuaika n. 70 vrk. Hedelmän ulkonäkö erikoisen kaunis: punaisella pohjalla oranssit raidat. Tasakokoisia, painavat n. 80–90g/kpl. Maku erinomainen. Terve ja suurisatoinen.

Iti aika hitaasti ja kasvaa hitaasti. Kehittyi kasvihuoneessa kolmessa viikossa kovaa vauhtia.Korkea ja harvaoksainen taimi.Vie paljon tilaa. Hedelmäoksat riippuvat pitkälle toisten tomaattien päälle.Hankala kasvattaa.
Maku ihan ok, mutta ei tehnyt erityistä vaikutusta.Keltainen raidoitus ei näy niin hyvin kuin olisi odottanut.