Puutarhasta poimittua

Tomaatit 2013

Boney-MM, Normandia, Maltsik, Amuuri, Burzhui, Rozamarin.
Tänä vuonna tomaatit venähtivät paljon  korkeammiksi kuin siemenpussissa kerrottiin. Maultaan kaikki tomaatit olivat kohtuullisia.Mikään ei erottunut erityisesti joukosta. Aiempina vuosina tomaatit ovat olleet paremman makuisia. Lieneekö lämpimillä säillä ollut vaikutusta asiaan tai jotain vikaa lannoituksessa tai lajikkeet vaan olivat mauttomampia.

Boney-MM

"Huippunopeasti kasvava (80-85 vrk. itämisestä hedelmiin), matalakasvuinen (40-50 cm) lajike, suositellaan avomaanviljelyyn. Se on runkotomaatti eikä tarvitse tukemista eikä sivuversojen poistamista. Kylvö huhtikuun alku - puoliväli. Koulinta ensimmäisen kasvulehden vaiheessa. Ulosistutus toukokuun alussa 30-35 päivän ikäisenä. Lajiketta voi viljellä myös kylvämällä siemenet toukokuun alussa suoraan muovin alle ja koulimalla avomaalle kesäkuun alussa. Hedelmä on muodoltaan litteän pallomainen, paino 60-70 grammaa. Korvaamaton kesäisissä raakasalaateissa erinomaisen maukkautensa ansiosta. Istutustiheys 30x50 cm. Nopean kypsymisen ansiosta ei sairastu perunaruttoon, koko sato valmis 2 viikossa. Hedelmät ilmestyvät kesäkuun lopussa. Yhden taimen satoisuus 2,0 kg."


Taimet olivat jo istutusvaiheessa 40 cm korkuisia.

Normandia

" Varhainen lajike. Voidaan kasvattaa myös avomaalla. Korkeus 150 cm. Hedelmä pyöreä, uurrettu, kirkkaan punainen ja painaa n. 170 g. Erittäin mehukas  ja hyvän makuinen. Salaattitomaatti."

Vain yksi taimi saatiin kasvihuoneeseen asti eli iti aika huonosti.

 

Amuuri

 "Varhainen lajike.Matalakasvuinen, korkeus 35-45 cm. Hedelmän paino 30-40g , halkaisija 3-4 cm. Erinomainen maku."

Maltsik

" Erittäin nopeakasvuinen , matala lajike. Korkeus 40 cm. Hedelmä painaa n. 60 g.Erinomaisen makuinen.  Yksi taimi tuottaa 1,5-2,5 kg."

Taimet olivat jo istutettaessa 40 cm korkuisia.
Latvamätä pilasi ison osan satoa.

Burzhui

"Kasvaa avomaalla ja kasvihuoneessa. Korkeus 0,8-1,2 metriä. Hedelmä on iso, pyöreä, punainen, painaa jopa 200 g, lihaisa ja  hyvänmakuinen."

Rozamarin

 "Kasvihuonetomaatti. Matala- ja vahvakasvuinen. Suuret, kirkkaan vaaleanpunaiset hedelmät,  jopa 400 g. Hyvä salaatteihin."